info over whippets en onze combinaties

Tessa Negenman

Auke Hartstraweg 5, 8411 WH Jubbega

Tel. 0516-461771 e-mail: fam.negenman@wrvfriesland.nl

K-combinatie

Killing Zowie, Keta Nulli Cedo en Ki-Lin

APR 1997

Keta Nulli, Killing Zowie en Ki-Lin

Keta Nulli, Killing Zowie en Ki-Lin waren speelse en gezonde pups

Indria kon met de pups goed overweg

Tekstvak: Hans Keijzer 19 april 2006,
Als het om dit nest gaat, is er maar een die daar wat over kan melden. Met een eigen idee over hoe een whippet, voor mijzelf, moet zijn kwam deze combinatie eruit. Ilonka, als moeder, is kritisch bekeken op haar tekortkomingen. En die aanvulling vond ik bij Redstardust.
Wat er uiteindelijk uitkwam, voldeed aan de voorspellingen vooraf. Maar, o, o, wat had ik het moeilijk met het kiezen van de teef! Ki-lin is gezegend met het meeste (ren)talent, maar heeft van de drie het meest ongrijpbare karakter. Keta Nulli Cedo is precies haar moeder: zo stabiel en voorspelbaar als Ilonka. En Killing Zowie heeft alles, karakter en talent. Maar Killing Zowie mist uiteindelijk een ding: zijn fysiek blijft achter voor wat tegenwoordig gangbaar is bij, vooral, reuen. Het is te hopen dat hij, in de vererving, nog eens aan mag tonen waar zijn pluspunten liggen.
Ki-lin heeft op de baan laten zien hoe zij, vooral technisch, fantastisch uit de voeten kan. Ik heb zelden een whippet met een dergelijk soepel en mooi gangwerk gezien. Maar ook Keta Nulli Cedo en Killing Zowie hebben mij, op de baan, aangenaam verrast. 
Omdat het Saenhaja whippets zijn is het thuiskarakter fantastisch lief en blijken zij dus ook perfecte renmachines. Tegenwoordig zijn de eisen binnen de renwereld ongelooflijk hoog, ik ben dan ook ontzettend blij dat de honden uit deze combinatie zulke uitmuntende eigenaren hebben getroffen. Zij kijken met een nuchterheid naar deze sport die mij aanspreekt. En ik vertrouw erop dat de honden veel trouw, liefde en aanhankelijk aan de eigenaren hebben teruggegeven.