info over whippets en onze combinaties

Tessa Negenman

Auke Hartstraweg 5, 8411 WH Jubbega

Tel. 0516-461771 e-mail: fam.negenman@wrvfriesland.nl

L-combinatie :

Laura, Lavinia en Liselotte

APR 1999 2007

Laura van Saenhaja

Liselotte (links) en Naomi (rechts) op de clubkampioenschappen van de WRV Friesland

Lavinia met het rode dek

Tekstvak: Tessa Negenman 23 april 2006:
Een nest met allemaal meiden geboren op 23 april 1999.
Liselotte een gestroomde teef is als eerste geboren, daarna Lavinia  (blauw)en als laatste Laura, ook blauw.
Liselotte woont bij  Albert en Miriam Keuken in Sneek, Lavinia bij Bert en Truus van Es in Heesselt en Laura is bij ons gebleven.
Truus kwam bij ons kijken en was meteen verrukt van Lavinia en deze heeft dan ook enige tijd tussen de borsten van Truus gebivakkeerd. Zo bleef zij lekker warm.
Miriam wilde graag een gestroomde reu hebben, maar helaas er waren alleen meiden, dus besloot zij Liselotte te nemen. Zij was tenslotte gestroomd!
Laura heeft helaas als jonge meid van 10 maanden in iets scherps getrapt waardoor zij van haar achterpoot 2 pezen doorsneed. Met enige operaties is dit weer redelijk gerepareerd maar twee tenen wijzen daarna nog steeds omhoog. Toch heeft zij het op de baan met haar handicap goed gedaan. 
Een botsing op de baan, zij werd zowat onder het gras gestopt, maakte dat zij een teen van haar goede achterpoot brak op een dusdanige manier, dat wij besloten hebben deze teen te laten amputeren. Dus met twee minder goed functionerende achterpoten wist zij toch haar rondjes op de baan nog knap af te leggen.
Helaas, Laura is voor het ongeluk geboren, in oktober 2005 werd zij door een losgebroken Dobermann gegrepen en deze rukte een schouderspier kapot, deze kon ook niet meer gehecht worden daar er een stuk ontbrak. Wij moeten nu afwachten in hoeverre zij nog rondjes kan lopen, ik hoop het wel want ze heeft er zoveel plezier in.